22 september 2007

Rugby, politik och free Nelson Mandela

Nyss hemkommen från att ha sett Irland förlora mot Frankrike. Nu återstår bara att vinna sista matchen mot Argentina och det troligen med en hel del. Orkar just nu inte kolla efter vad som krävs.

Läste lite snabbt Alis blogg och såg något som associerade till gamla tider. George W ska enligt nå'n menat att Saddam haft ansvar för att Nelson Mandela är död... på nåt sätt...

Mina fria associationer går till en svunnen tid i en lokal på Björgårdsgatan på Söder där vi umgicks en del personer... det är en tid efter Mandelas frigivning, vilket måste vara ett tag efter februari 1990... och vår ryska neger, Anton, envisas med att spela "Free Nelson Mandela"... vi skrattade då, men Antons uppsåt var en helt annan än GWB's ... och mitt skratt nu är av en annan karaktär.

Till GWB's ära så kommer den här i repris, samtidigt som jag ska påminna om en rugbyhändelse; 1995 tillåter omvärlden igen att Sydafrika ställer upp i rugby-VM och de är värdland... och Nelson själv får dela ut "Webb Ellis Cup" till vinnarna Sydafrika. Stort.

Free Nelson Mandela, Special AKA

Inga kommentarer: