30 september 2007

Oväntade kvartsfinaler i VM

Ikväll blev gruppspelet i rugby VM klart och det är helt klart överraskande hur det slutade. Mitt kära Irland hade behövt både vinna mot Argentina och göra det genom att lyckas göra fyra försök och ha 8 poäng mer än Argentina. Men inte bara misslyckades de att göra tillräckligt med poäng, de förlorade dessutom matchen. Och Argentina vann inte bara matchen, de vann gruppen – dödens grupp.


Här syns kapten Brian O'Driscoll göra ett av de två försök som Irland ändå lyckades göra.




Ett annat lag som inte gick vidare som jag lite slarvigt ändå räknade med var Wales. Fidji knep den andra kvartsfinalplatsen i den gruppen.

Skottland klarade dock sin uppgift, att vinna mot Italien. Men med små marginaler, 18-16. Kickern i Italiens lag måste drömma mardrömmar om de tre missade straffarna som sammanlagt hade kunnat ge 9 p. Hade varit kul om Italien gått vidare.

England hade också en vinna-eller-försvinna match helt oväntat mot Tonga. Men nu tog de sig samman och vann med 36-20.

Nu är det klart vilka som spelar i kvartsfinalerna och värdnationen Frankrike får redan här möta favorittippade Nya Zeeland. Argentina får nu chansen att i sitt bästa VM någonsin avancera till semin eftersom de knep förstaplatsen i gruppen och därmed får Skottland istället för All Blacks. Argentinare måste känna sig som svenskarna gjorde i fotbolls VM 1994.

Semifinalerna
6 okt 15.00 Australien – England
6 okt 21.00 Nya Zeeland – Frankrike
7 okt 15.00 Sydafrika – Fidji
7 okt 21.00 Argentina – Skottland

I princip så är nog bara Sydafrika-Fidji en given match. Som det ser ut nu så tippar jag att VM slutar så här:

1 Nya Zeeland
2. Australien
3. Sydafrika
4. Argentina

Här är lite ögongodis, ett gäng snygga försök gjorda av All Blacks.


Inga kommentarer: