20 september 2007

Lägeskontroll

Bloggaden har har inte rapporterat särskilt mycket den senaste tiden, mycket att göra och dessutom har det varit premiär för Rugby-VM i Frankrike. Bloggaden var ju på plats i Paris när det satte igång, rapporter kommer senare.

Som tur är skrivs det så mycket bra och viktigt. Som Johan Persson gör, när han skriver om ett företag som ska på något sätt ersätta facket. Hur dumt som helst, läs Johans blogg!

I hemkommunen så ser vi fortsatt konsekvenserna av moderaternas ”leka affär”. Är det konstigt att den egna verksamheten går i konkurs när man inte har ersättningar som täcker kostnaderna för personal med kollektivavtalsvillkor? Klart att hemtjänstföretag inte vill teckna avtal med facket och att de dessutom känner lockelse till bedrägerier.

Kan inte nån ge Erik Langy ett starta eget-bidrag så han kan få en egen affär att leka med?

Ja, och så har regeringen kommit med budgeten, Josefin säger det så bra.

Federley, han verkar ha problem. Är det politik eller retorik som är hans gren? Och är det så jobbigt att själv inte få vara i fokus att han måste ryggdunka? Och ärligt talat, avslöja så där att han inte vet att Ulla är mer än kompetent och tror att hon är hjälplös utan Ali. Kan inte låta bli att minnas en kommentar undertecknad Federley på Katrine Kielos blogg, där han är impad av att hon ”vinner” en diskussion med Åsa Peterson, särskilt som att Kielos viktigaste poäng är att Petersons med fleras ståndpunkt är mer liberal och inte borde höra hemma hos sossarna.

Bara för att bara själv delta i name-droppningen, tack Kalle för att du uppmärksammade det.

Ali är å andra sidan skarp och kul, måste medges.

Som medlem i Handelsanställdas förbund så måste jag ju informera om att vi är i konflikt! Föga förvånande är det inte uppmärksammat, arbetsgivaren är ju inte en söt salladsbarägare.

I världen är det inte mycket bättre ställt, eller snarare värre läser jag i IFSs rapport. Kanske är det så jag borde tänka – vi blir åtminstone inte mördade för att vi jobbar fackligt, som man blir i Colombia. Bland annat läser man denna kommentar om rapporten:
Än en gång var Amerika den farligaste kontinenten för fackligt aktiva, till stor del på grund av ett enda land – Colombia. År 2006 mördades 78 människor där på grund av sitt fackliga arbete – åtta fler än under år 2005.
Tack snälla regeringen

Inga kommentarer: