6 november 2007

De anställda vann!!!

De anställda på Videomix i Kristianstad, Landskrona och Falkenberg har strejkat sen den 13 september och idag blev konflikten avblåst - kollektivavtal är tecknat!

Jag har förstått att om man finns i världen utanför Handels så är det inte så många som känt till konflikten. Den här gången var inte ägaren en söt mediasmart tjej, så det var väl svårt att väcka sympatier för arbetsgivarsidan.

Grattis alla anställda på Videomix Syd, särskilt till er som kämpat så mycket. Med kollektivavtal i bakfickan kan ni nu komma till tals med arbetsgivaren och jobba för att lösa de andra problem som finns med arbetsorganisation och anställningsformer. Ni är nu på banan.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Lisa!
Precis som du säger, nu är det dags att ta tag i resten... Jag har förklarat min nya situation på gruppen Bojkotta Videomix, läs och begrunda vad det är vi verkligen har att göra med! För min del är avtalets påskrift en otroligt stor delvinst, men det känns ändå som att det återigen är dags att ta på sig handskarna... SEGERN ÄR VÅR!!!

David Eklind sa...

Jag kommenterar också den fackliga segern här: http://davideklind.blogspot.com/2007/11/facklig-seger-p-videomix-syd.html

Anonym sa...

Däremot fanns det en söt tjej bland de fackligt aktiva! :)

(Ja, nån av er därute har hemlig beundrare. Bara för er alla att ta åt er och suga på karamellen. För självklart menar jag precis Dig)


Big up för vinsten!

Hugo sa...

YES..........äntligen fick fackrörelsen och Byggnads ordentligt på käften. Nu kanske det finns lite hopp för detta land.

Anonym sa...

Sluta behandla oss arbetslösa som lata och mindre vetande. Vi arbetslösa har också rätt att få möjlighet att påverka våran egen situtaion så att den leder till en positiv förändring. Ge oss arbetslösa en chans att visa vad vi går för. Många av oss långtidsarbetslösa har betydligt större social kompetens och förändringsbenägenhet än de politiker som sitter i Rosenbad och slår våra liv i spillror. Man sparkar inte på de svagaste i samhället ostraffat !! Regeringen och arbetsförmedlingen bidrar idag år 2008 till ökat utanförskap för de svaga i samhället.

Anonym sa...

Vad tycker ni om denna lilla "humorsketch"?

http://www.1000apor.se/tv/da-skinkade-jag-pa-henne-utav-bara-helvete

Lustigt eller olustigt?

bloggare på icedaniel.se sa...

Vi kämpade ju verkligen för det !

valresultatet sa...

Din politiska åsikt är säker, med ditt engagemang gör din röst hörd på

http://www.valresultatet.se

Anonym sa...

Tack för era samlade FÖRSTAMAJFIRANDET sloganerna!
Mvh.
V. Maria Ferm

http://www.fido7.net/cgi-bin/forumm.fpl?user=gay1&num=766

Anonym sa...

Har ni dokumenterat detta klippet?

http://www.fido7.net/cgi-bin/forumm.fpl?user=ukrgaymix&num=52502

Maria SVENSSON frågar angående rörelsen Ultima enade National Socialistiska solidariteter över hela världen, anhängarna i Haparanda