7 oktober 2007

Bollen i rullning

Mötet igår på ABF-huset, Mobilisering för gemensam välfärd, var väldigt lyckat. Nu känns det som att bollen är i rullning.



några ur panelen: Stefan Granér, Grafiska, Bengt Sand, Fastighets och Maria Bosdotter, Handels lyssnar på publikens synpunkter


Visst, det finns säkert några knutar här å var att lösa, vi är ju inte så vana vid att jobba i nätverk mellan organisationer och personer här och det var ett å annat inlägg som var väl organisationsprotektonistiska, särskilt några från publiken.

Men varför jag inte tror att det kommer att vara något som kommer att sätta käppar i hjulen är för att vi kan lära en av de viktigaste läxorna från Norge: är våra alternativ till privatiserings- och avregleringspolitiken tillräckligt konkreta så finns det saker att jobba för. Och har man en tydlig uppgift måste groll om vilken organisation som egentligen alltid haft rätt komma i skymundan. Nu skiter vi i sånt och gör det som ska göras för att utveckla vår välfärd.



Gunilla Andersson, Nätverket Gemensam Välfärd, Kajsa Lindquist, Jordens vänner och Aron Etzler, Flamman lyssnar också på publiken

Det var flera i den fackliga panelen som sa att de ville ordna fler sådana här möten på kvällstid redan under hösten, som ett sätt att gå vidare. Alla 08-or som vill hugga i för gemensam välfärd rekommenderas att haka på nu. Bollen är som sagt var i rullning, det är nu upp till alla oss på vänstersidan att förvalta den bra.

Inga kommentarer: